Coaching

htc coaching 3

Voor mensen die niet zozeer behoefte hebben aan therapie, maar wel aan begeleiding bij hun persoonlijke ontwikkeling of in hun werk, is er de mogelijkheid van coaching. Het betreft dan geen specifieke hulpvraag, maar meer een leervraag.

Vanuit mijn jarenlange ervaring als haptotherapeut heb ik namelijk gemerkt dat er niet altijd therapie nodig is, als je jezelf op bepaalde punten wil veranderen. Je zit in een patroon vast, neemt je elke keer voor om iets te veranderen in je leven of werk, maar je doet het als puntje bij paaltje komt telkens niet.

Herkenbaar voor je?
Dan kan het handig zijn om iemand te hebben die meekijkt en als een soort sparringpartner fungeert, om erachter te komen wat je precies tegenhoudt...

Als haptotherapeut betrek ik uiteraard het gevoel in de gesprekken. Ook werk ik met ervaringsgerichte situaties en met aanraking. Door het letterlijk in je lichaam te ervaren wordt voelbaar waar jij je spanning vastzet. Daardoor wordt duidelijker waar het probleem of knelpunt zit en hoe je hiermee omgaat. Door het zowel aan den lijve te ervaren als met je hoofd te begrijpen kom je sneller in beweging om je verlangen naar verandering ook daadwerkelijk te realiseren.
Inzicht krijgen in je gedrag en patronen is namelijk één kant, maar het echt ervaren in je lichaam is de andere kant. Dat laatste geeft een extra dimensie.

In mijn coaching ben je op twee vlakken tegelijk bezig om het patroon waar je last van hebt te doorbreken. Mijn ervaring is dat die beide benaderingen elkaar ondersteunen en versterken, waardoor je sneller de gewenste verandering realiseert.

Wil je meer over deze coaching weten, neem dan vrijblijvend contact met me op.