Reacties van cursisten

massagecursus

Marieke: “In een veilige omgeving onder deskundige begeleiding leer je hoe je door middel van aanraking en massage op een andere manier met elkaar kunt communiceren. Sluit aan op het niveau waar je bent: geeft een gevoel van competentie.”

Gijs: “Winnie en Jos nodigen je in een warme en speelse atmosfeer uit om het plezier van het liefdevol aanraken (weer) te ontdekken, waarbij ook de toepasbaarheid voor het alledaagse leven aandacht krijgt. Als er openheid is om je wensen aan elkaar kenbaar te maken, kan er niet veel misgaan.”

Teun: “Bij deze cursus leer je aandacht voor elkaar te krijgen. Door luisteren en aanraken ontdek je wat je partner echt als prettig ervaart.”

Liesbeth: “Door bij elkaar af te tasten waar het fijn voelt om aangeraakt/gemasseerd te worden, is er meer aandacht voor elkaar en is het gemakkelijker om te ontspannen.”

Hans: “Minder nadruk op massage, maar meer op het ‘intermenselijke’ zonder zweverig te worden.”

Anoniem: “Wat is het geval? Mijn moeder is stervende en als het voor haar meezit, dan zal ze binnen enkele dagen sterven. Deze hele week waken we al bij haar, ook ‘s nachts. Het is intensief, maar wel mooi om zo afscheid te nemen. Bij het aanraken van haar heb ik heel intuïtief op haar weerstanden gelet en toegepast wat ik van jullie heb geleerd. Fantastisch! Nooit gedacht dat de cursus in dit soort situaties van toepassing zou zijn. Daarom in het bijzonder danken we jullie allebei voor de heel speciale cursus.”